Firma působí ve vinařské obci PAVLOV od roku 1991, ale vína se zde vyrábějí již několik generací. Začínali jako rodinný podnik v malém sklepě a nyní je to firma střední velikosti. Obhospodařuje kolem 8 hektarů vinic, které jsou ve vybraných viničních tratích na pálavských svazích. Hrozny z vinic se zpracovávají ve „zpracovatelském sklepě“ velmi reduktivní metodou. Po vykvašení a vyškolení se převáží vína do „ležáckého sklepa“, ve kterém vína leží podle typu vína, kolem dvou let. Po tomto procesu se nalahvují na moderní lahvovací lince a jsou uloženy do „skladovacího sklepa“, kde získávají svou lahvovou zralost po dobu asi jednoho roku. Poté se lahve adjustují a jdou na trh.
Vína vyráběná ve firmě Šilinek poskytují maximální kvalitu, kterou lze v našich zeměpisných a půdních podmínkách vyrobit. Dosahují toho pomocí moderní metody a technologie výroby vín a proto vína oplývají velkou aromatickou ovocností, která přináší konzumentům ohromné a nezapomenutelné zážitky. Některá vína se v poslední době snaží rozvinout metodou „batonnage“ a „barrique“. Tato vína získávají sice těžší, ale o to širší paletu buketů. V chuti získávají tato vína na širokosti.